Change to English »
Historie

Historie

U bevindt zich hier: Over Vonk » Historie

Sinds de oprichting in 1989 heeft Vonk zich ontwikkeld tot totaalaanbieder voor de Petrochemische industrie. Dankzij in-huis kennis, ervaring en faciliteiten, bedient Vonk opdrachtgevers in de Benelux met een multidisciplinaire aanpak voor tankconstructie, nieuwbouw en (langjarig) onderhoud.

Door de jaren heen heeft Vonk voortdurend geïnvesteerd in haar team, kennis, kwaliteit en faciliteiten om te voldoen aan de kwaliteitseisen die worden gesteld door de markt. Deze investeringen worden daarnaast gezien als middel om de overall doelstelling blijvend te realiseren: het maximaal ontzorgen van opdrachtgevers door het bieden van integrale oplossingen.

Factsheet

Een aantal belangrijke mijlpalen uit onze geschiedenis:

 • In 1993 is Vonk als een van de eerste bedrijven in de Petrochemische industrie
  LSA Limited Safety Approved. ISO Nederland processen.
 • In 1994 gaat Vonk voor de Offshore industrie aan de slag (Offshore Troll project), hetgeen aantoont dat zij aan de hoogste eisen ten aanzien van kwaliteit en veiligheid voldoet.
 • In 2003, als de markt verandert investeert Vonk aanzienlijk in uitbreiding van de organisatie om klaar te zijn voor de toekomst. Custom made projectsoftware, direct toegankelijk voor de opdrachtgever, en een verbreding van het team zijn hiervan het resultaat. Dankzij alle in-huis kennis en faciliteiten kan Vonk haar opdrachtgevers nog beter bedienen met haar multidisciplinaire aanpak voor constructie, nieuwbouw en onderhoud.
 • In 2004 breidt Vonk uit met extra werkplaatscapaciteit voor de productie van prefab materialen om nog sneller te kunnen voldoen aan de marktvraag.
 • In 2007 richt Vonk een ultramoderne presentatieruimte in waar aan de hand van 3D cad-cam programma’s innovatieve voorstellen zowel voor onderhouds- als nieuwbouwwerkzaamheden snel tot leven komen.
 • Vonk ontwikkelt in 2009 een innovatieve constructie voor het vervangen van tankdaken. Deze oplossing garandeert de veiligheid van de medewerkers en de operatie van de opdrachtgever kan sneller in bedrijf worden genomen
 • Vonk ontwikkelt in 2010 een unieke constructie voor tanknieuwbouw in de vorm van een stalen bordes dat per tankring te verplaatsen is. Naast extra stevigheid voor de tank gedurende de bouw, is de constructie de meest veilige oplossing voor onze medewerkers. De constructie is toe te passen op daken van 25m tot 100m diameter. 
 • Om te kunnen blijven voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen investeert Vonk begin 2011 in verdere uitbreiding van lastechnieken en staal.
 • In juli 2011 stelt Vonk een Safety & Health advisor aan om een continue focus op safety te waarborgen, verder uit te bouwen en het veiligheidssysteem te optimaliseren.
 • In 2011 is Draaicentrum uit Middelburg deel uit gaan maken van de Vonk Groep. De naam is sindsdien ook gewijzigd in Vonk Parts & Machining Services B.V. Zij houden zich vooral bezig met het vervaardigen en machinaal bewerken van hoogwaardige producten zoals industriële machines en apparaten, pompen, turbines, afsluiters, aandrijvingen en lagerblokken.